5 tips på smart städning

Börja med att lägg upp en rutin som skapar nya goda vanor som underlättar städningen hemma – i syfte att spara tid. För visst vill du hellre mysa med familjen än lägga tid på städning? Här är de smarta tipsen som sparar dig mycket städtid i veckan!


1. Metodisk
Ta rum för rum och yta för yta, jobba uppifrån och ner och från höger till vänster, så slipper du dubbelt arbete. Golvet tar du sist och samlar upp dammet som fallit ner.

2. Arbeta i etapper
Börja med att torka bort dammet: torka av prydnadssaker och möbler, borsta bort smulor från soffan och dammsug. Om man avslutar med att torka av golvet finns det ingen risk för att smuts fastnar på den fuktiga golvytan.

3. Utnyttja utrymmet
Förvara dina städprodukter i en snygg korg eller färgglad låda. Då kan du enkelt ta dem med dig från rum till rum och ställa dem där de används, så slipper du gå fram och tillbaka. Även hygienprodukter kan organiseras i snygga korgar eller lådor – både snyggt och lättstädat!

4. Delegera
Låt städprodukterna göra jobbet: spruta på rengöringsmedlet och låt verka medan du arbetar med något annat.

5. Var organiserad
Den som har trappor hemma gör inget annat än att gå upp och ner! Undvik att springa i trappan för att ställa tillbaka ett par skor – lägg i stället allt som ska bäras upp vid foten av trappan och bär upp allt på en gång.

%d